UZZK Temel Tadım Eğitimi İzmir’de Gerçekleşti

Zeytin ağacının yetiştirilmesinden, zeytinyağının sofraya getirilmesine kadar kaliteyi etki eden tüm faktörlerin anlatılması ve aynı zamanda zeytinyağının duyusal özelliklerini tespit edebilecek uzmanlaşmış tadımcı yetiştirilmesinin ilk basamağı olan tadımcı adaylarının seçilmesi amaçlandığı  eğitimde; Uluslararası Zeytin Konseyi’nin standartlarına uygun olarak tadımcı seçimi yapılarak temel bilgiler ve uygulamalar; TS ISO EN 17025 :2015 prensipleri doğrultusunda yapıldı.(COI/T.20/Doc.No:14, COI/T.20/Doc.No:15)

UZZK Başkanı Sayın Ümmühan Tibet’in değerli bilgilerini aktardığı eğitimde, T.C.Tarım ve Orman Bakanlığı Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsünden Dr. Oya Köseoğlu zeytinyağı tadım tekniklerini anlattı. Edremit Ticaret Odası bünyesinde kurulacak olan Edremit Tadım Paneli çalışmaları kapsamında, panelde yer alacak üyelerine teşvik sağlandı.

Bunları da Okuyabilirsiniz