TOBB BAŞKANIMIZ M.RİFAT HİSARCIKLIOĞLU BORSAMIZI ZİYARET ETTİ

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Edremit Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

Yönetim Kurulu Başkanımız A.Tarkan Denizer , Meclis Başkanımız Ali Rıza Timur ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından çiçeklerle karşılanan Hisarcıklıoğlu, borsa binasını gezdi ve Başkanımıza kitap hediye etti. Başkanımız Denizer, borsanın çalışmalarını anlattı ve Hisarcıklıoğlu’na yeni hasat  şifalı burun yağı zeytinyağı hediye etti.

Konuşmasında, Edremit ilçesine övgüler yaparak, büyük bir ticaret merkezi olduğunu vurgulayan Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bu Edremit’e 5. gelişim. Edremit, Türkiye’nin marka şehirlerinden bir tanesi. Edremit, hem turizm, hem tarım, hem de ticaret merkezi. Kıskanılacak bir yerdesiniz. Dünyanın dört bir yanına da ihracat yapıyorsunuz. Amerika’dan, Uzak Doğu’ya kadar sabun ihraç ediyorsunuz

M. Rifat Hisarcıklıoğlu, yerli otomobil ile ilgili 5 babayiğit ile imza atıldığını ve çalışmaların başlatıldığını söyleyerek, “Yerli otomobil, sayın Cumhurbaşkanımızın büyük bir vizyonu, biliyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanımız, 24 Mayıs’taki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği genel kurulunda bize bir babayiğit çıkartma görevi verdi. Biz de 5 aydır çalıştık. Geçen hafta sayın Cumhurbaşkanımızın makamında, Başkanımızla da birlikte 5 babayiğit ile birlikte imzayı attık. İnşallah şirketleşme süreci 2018’in ilk aylarında bitecek. 2019’da prototip inşallah Boğaz Köprüsü’nden geçecek. 2021’de de inşallah tüketicinin ve dünyanın piyasasına sürmek için yerli otomobil çıkacaktır. IP hatları Türkiye’nin olan bir otomobil olacak. Otomotiv, Türkiye’nin 1 numaralı sektörü. Otomobilde yeni devrim oluyor ve biz de inşallah bu devrimde yerimizi alarak yerli otomobilimizi üretmiş olacağız. Ülkemize, milletimize hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

Türk özel sektörünün müthiş bir büyüme oranı yakaladığının altını çizen Hisarcıklıoğlu, “Geçen seneye baktığımız zaman hain FETÖ darbe girişiminin dışında, terör örgütlerinin ülkemizin içinde cirit attığı bir yılı yaşadık. Güneyimizde savaş, Batımızda ekonomik kriz olmasına rağmen, Türk özel sektörü yaklaşık 1 milyon 500 bin kişiye istihdam alanı çıkarttı. ve müthiş bir büyüme oranı yakaladı. Bu ülkemiz açısından müthiş gurur verici bir hadisedir” şeklinde konuştu.