TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU BALIKESİR ODALARI VE BORSALARI İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Balıkesir Ticaret Odası hizmet binasında düzenlenen, Balıkesir İl Oda ve Borsaları İstişare Toplantısı’na katıldı.Toplantıya Borsamızı temsilen Meclis Başkanımız Ali Rıza TİMUR, Yönetim Kurulu Başkanımız A.Tarkan DENİZER ve Genel Sekreterimiz Servet YERLİ katıldı.

Hisarcıklıoğlu, kentin istihdam seferberliğinde gösterdiği başarıdan dolayı özel sektörü kutladı.​
Balıkesir’in sözünü yerine getirdiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, kentte 15 bin üyenin 16 bin istihdam sağladığını belirtti.

Hisarcıklıoğlu, Balıkesir’in şanslı bir il olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Dün akşam Belediye Başkanımız yeni binayı gezdirdi. Müthiş bir hizmet binası olmuş. Yanında kongre merkeziyle birlikte bir ticaret odasının olması aslında bütün şehirlere örnek ve rol model olacak bir konsept ortaya çıkmış. Balıkesir bu açıdan çok şanslı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımızın eski bir ticaret odası başkanı olması ticaret ve sanayi alemi için şans. Balıkesir, Türkiye’de öncü şehirlerimizden bir tanesi. Özellikle Balıkesir, 81 il içinde yaşanabilirlik olarak 7. sırada. Bir kere onun için şanslı insanlarsınız. Allah size tarım ve hayvancılığı vermiş, birçok yöreye buradan geliyor. Bir taraftan sanayi, bir taraftan turizm bir taraftan enerji merkezi bu açıdan Balıkesir şanslı bir il.”

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler de Türkiye’de üyelerine en fazla kefil olan oda olduklarını söyledi.

Ermişler, en çok hizmet edilen dönemin bu dönem olduğunu dile getirerek, “KOBİ’lerin krediye erişimini kolaylaştıran Kredi Garanti Fonu hizmetlerinin Balıkesir şubesini 2015 yılında Sayın Hisarcıklıoğlu sayesinde halkımızın ayağına getirdik. Kredi Garanti Fonu, 2 yıl gibi kısa bir zamanda 1 milyar 350 milyon lira gibi bir rakamı Balıkesir ekonomisine kefalet olarak kazandırarak bir Türkiye rekoruna imza atmıştır.” ifadelerini kullandı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, burada Balıkesir Genç ve Kadın Girişimci Kurullarıyla da biraraya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Hisarcıklıoğlu, Türkiye’yi doyuran şehir olarak adlandırılan Balıkesir’de ayrıca, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Avlu Balıkesir’i gezdi.