T.C.Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan Bölgesel İstişare Toplantısı İçin Balıkesir’de

Balıkesir Bölgesel İstişare Toplantısı, T.C.Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan’ın katılımıyla, Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Odası ve Balıkesir Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Sanayici ve iş insanlarıyla buluşan Bakan Pekcan ile birlikte Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula ve Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula’da toplantıya katıldı. Toplantıda konuşan Pekcan, Türkiye’nin ilk 10 yıldaki hedefinin yüksek gelir düzeyindeki ülkeler ligine girmek olduğunu söyledi. Bunu başarabilmenin yolunun daha fazla ihracat ve daha fazla katma değeri yüksek ürünler pazarlama olduğunu belirten Pekcan, “Bunu da sizlerle beraber gerçekleştireceğiz. Rekabetçi olduğumuz alanlarda daha fazla tasarıma, farklılaşmaya ve teknolojiye ağırlık vererek daha fazla rekabetçi olacağız” dedi.

Toplantıya Borsamızı temsilen Meclis üyelerimiz katıldılar.