“Edremit Zeytin Kümesi” Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Edremit’te zeytin ve zeytinyağının dışarıya açılmasını ve gerektiği tanınırlığa ulaşmasını hedefleyen “Edremit Zeytin Kümesi”  Bilgilendirme Toplantısı Edremit Belediyesi Meclis Salonu’nda Sayın Kaymakamımız Ali Sırmalı, Sayın Belediye Başkanımız Kamil Saka, Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı A. Tarkan Denizer,Edremit MYO Müdürü Raif Sakin, Edremit Tarım ve Orman İlçe Müdürü Recep Budak , Edremit Ticaret Odası Başkanı Coşkun Salon, Edremit Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet H. Semerci, Belediye Başkan Yardımcısı ve Edremit Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ertaş, Edremit Ziraat Odası Genel Sekreteri Ali Yılmaz Diker, Edremit Zeytincilik Üretme İstasyonu Müdürü Remzi Acarer, Edremit Zeytincilik Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tuba Öncül Abacıgil,Edremit MYO Ögr. Gör. Mücahit Kıvrak, Edremit Belediyesi personeli Hilal Tunca ile Muhammet Vurmaz, Edremit Ticaret Odası personeli Uğur Çatma ile kümenin en önemli paydaşları olan zeytin-zeytinyağı üreticilerinin katılımı ile gerçekleşti.

Toplantıda kümelenmenin önemi vurgulanarak en önemli ekonomik ürünümüz zeytin ve zeytinyağı ihracatında bölgemize kazandıracağı getiriler katılımcılara anlatıldı. Kümelenme katılım koşulları da konuşularak şimdilik 17 firma sahibinden “Edremit Zeytin Kümesi”ne katılma taahhüt sözü alınmış olup bu sayının 21’e ulaşması planlanmaktadır.