Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu beraberindeki heyetle birlikte Dursunbey Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) tanıtım toplantısına katıldı. OSB alanındaki toplantıya Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Ülken ve Özer Matlı, TBMM Eski Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, İçişleri Eski Bakanı Abdülkadir Aksu, Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Ali Coşkun, YSK Başkanı Sadi Güven, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Erdoğmuş ile Balikesir TSO Başkanı Rahmi Kula ve Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı A.Tarkan Denizer katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarckılıoğlu, Dursunbey’in kereste ve orman ürünleri alanında önemli potansiyeli bulunduğuna işaret ederken, OSB’lerin önemine işaret etti. “Eğer bugün Türkiye, İtalya ile Çin’in arasında bir sanayi devi ise bunun arkasında OSB’ler var” diyen Hisarcıklıoğlu Türkiye’de 300’den fazla OSB bulunduğunu ve bu bölgelerde odaların büyük katkısı olduğunu söyledi.

Hisarcıklıoğlu Türkiye’nin OSB’ler konusunda dünyaya örnek olduğunu ve bilgi ihraç ettiğini vurguladı. Lojistik istasyon yapılması halinde yatırımcının Dursunbey OSB’ye geleceğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, özellikle bölgede ahşap ve mobilya sektörleri üzerinde odaklanılmasını ve kümeleşmeye önem verilmesini tavsiye etti.

Heyet öncesinde Dursunbey Belediye Başkanımız Sn. Ramazan Bahçavan’ı makamında ziyaret etti.

Kıymetli annesini kaybeden Balıkesir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ferhan Şensoy’a taziye ziyaretinde bulunuldu.

Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula için borsamıza taziye ziyaretinde bulunduk. Bayrağı devralan yeni başkan Ersin Erdoğmuş’a başarılar dileriz.

Bunları da Okuyabilirsiniz