Ipard Proje Hazırlama Eğitimleri Tamamlandı

16 Ocak 2019 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan Protokol kapsamında gerçekleşen IPARD proje hazırlama eğitimleri tamamlandı.
Eğitime IPARD desteklerinden faydalanabilen 42 ildeki 77 Ticaret Borsası ile Ticaret Borsası bulunmayan illerdeki 8 Ticaret Odasının personelleri katılım sağladı. Borsamızı temsilen Laboratuar Sorumlusu Selda Uzunoğlu 04-08 Şubat tarihleri arasında eğitime katıldı.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun uzmanları tarafından IPARD Programı, Desteklenen Sektörler, Online Başvuru Sistemi, Başvuru Paketi Hazırlama, İş Planı, Teknik Projeler, Ödeme Talep Paketi ve IPARD hakkındaki çeşitli konularda detaylı bilgiler verildi.

Eğitimlerin ardından TOBB Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) tarafından yapılacak sınav ile başarılı olan kişiler mesleki yeterlilik kapsamında belgelerini alabilecekler. Bu sayede ilgili Ticaret Borsaları ve Odaları üyelerine IPARD projelerini ücretsiz hazırlama imkanı sunabilecekler.

Bunları da Okuyabilirsiniz