Edremit Zeytin Kümelenmesi UR-GE Çalışmaları Toplantısı

Edremit Zeytin Sektörünün Rekabet Gücünün Arttırılması (UR – GE) toplantısı Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı başkanlığında organize edilen kahvaltıda yapıldı. Edremit Belediyesi, Edremit Ticaret Odası ve Edremit Ziraat Odası öncülüğünde başlatılan kümelenme çalışmalarında sona gelinip UR-GE projeleri için yeni bir başlangıç yapıldı.
Toplantıya Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit Ticaret Odası Başkanı Coşkun Salon, Edremit Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet H. Semerci, Borsasımız  Başkanı A. Tarkan Denizer, Edremit Ziraat Odası Genel Sekreteri Ali Yılmaz Diker, BAÜN Edremit MYO Öğretim Görevlisi Mücahit Kıvrak, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Recep Özbudak, Edremit Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Yusuf Madanoğlu, Edremit Belediyesinden Muhammet Vurmaz, Hilal Tunca, Elisa Falcini Becer, Ziraat Mühendisi Pınar Durgut, Edremit Ticaret Odası Meclis üyesi Füsun Kıvrak, Edremit Ticaret Odası personeli Uğur Çatma ve zeytin sektörü temsilcileri katıldı.
Toplantı açılışında Mehmet Hakkı Semerci projenin başlangıcından günümüze kadar gelişen olayları anlattı. Teknik gezi ile ziyaret edilen UR-GE projelerinde başarılı ilçelerden biri olan Bursa/İnegöl’ün 10 sene sonunda ulaşmış olduğu ihracat rakamlarına değindi. İhracatın uzun bir iş olduğunu şu örnekle açıkladı. Çanakkale Savaşları esnasında zeytin diken büyük dedesine Çanakkale’de toplar patlıyor sen neden zeytin dikiyorsun diye sorduklarında gün gelir bu devran döner bir toplayan olur demiş. Ben de şimdi büyük dedemin diktiği zeytinleri topluyorum. İnşallah bizim de çocuklarımız bugün diktiğimiz ihracat fidanının meyvelerini toplayacaklar dedi. Konuşmasına “Edremit tarihinde ilk defa bir UR-GE projesi hayata geçmektedir. İlçemiz için bir şeyler yapmanın zamanı gelmişti. Uluslararası rekabet içinde bu trene bizim de binmemiz gerekiyordu. Hedefimiz öncelikle firmalarımızla birlikte yurtdışı pazarları öğrenmek, sonrasında da ihracat yapabilmektir. Tek tek firmalarımızın ihracat potansiyeli az iken bundan sonra birlikte daha güçlü şekilde pazarlara gireceğiz.” sözleri ile devam etti.
Toplantıya katılan Edremit Belediyesi Başkanı Kamil Saka kümelenmeye en başından beri destek olduğuna dikkat çekti. Belediye olarak zeytinin tanıtılması için yol boyundaki eski zeytinyağı fabrikasının restorasyon işlemlerinin hazırlıklarının tamamlandığı ve küme üyelerine buradan yer vermeyi istediklerini belirtti.
Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı ise “Edremit İlçesi zeytincilikte bir markadır. Bu markanın firmalarımız tarafından özellikle yurtdışı pazarlarda isminin duyulmasından mutluluk duyacağız. Üç defa kümelenme toplantılarına katıldım. Heyecanınızı görüyorum. Umudum var ve sizler bu işi başaracaksınız. Bu çalışmaları başlatan bugüne getiren ticaret odamıza, teknik heyete ve devam edecek olan firmalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Yine, Edremit’te zeytinle alakalı yapılacak tüm çalışmaların destekçisi olduğunu belirten Kaymakam Sırmalı yaptığı açıklamada, “Zeytin çok önemli bir varlığımız. Edremit ilçesinde zeytin ve zeytinyağı alanında birlikteliğin olması, markalaşma yolunda çok önemli bir adımdır. Bu nedenle Edremit’te zeytin kümelenmesini çok önemsiyoruz. Bu kümelenme markalaşma ve dış ticaret yolunda atılmış en büyük adımdır” dedi.

 

 

 

 

Toplantıya katılan ve bundan sonra kümelenmeye devam edecek firmalar:

ATD ZEYTİN ZEYTİNYAĞI TARIM GIDA TURİZM İHRACAT İTHALAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
AKTAYLAR MADENCİLİK İNŞAAT NAKLİYAT GIDA PLASTİK KONFEKSİYON TURİZM SANAYİİ VE ALTIN TİCARETİ LİMİTED ŞİRKETİ
ALİ PEKİN GIDA TURİZM TİCARET SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ-EDREMİT/GÜRE ŞUBESİ
 BAYKA İÇECEK GIDA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
DAMLA ZEYTİNCİLİK GIDA TURİZM İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
ERÇEVİKLER ZEYTİN ZEYTİNYAĞI İTHALAT İHRACAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
FERHATOĞLU PETROL ÜRÜNLERİ TURİZM İNŞAAT OTOMOTİV VE GIDA MADDELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
KOŞTÜRK GIDA TARIM HAYVANCILIK TURİZM İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ/EDREMİT ŞUBESİ
OLVİDAS GIDA TARIM ÜRÜNLERİ İTHALAT İHRACAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
OZOLİ GIDA TARIM HAYVANCILIK TURİZM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
ÖZDEN ZEYTİN ZEYTİNYAĞI TARIM ÜRÜNLERİ GIDA PETROL TURİZM İTHALAT İHRACAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
SABİT ERTÜR GIDA VE YAĞ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
SEMERİNİ ZEYTİN ZEYTİNYAĞI GIDA TARIM İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
TUNA ZEYTİNCİLİK ZEYTİNYAĞI TARIM ÜRÜNLERİ GIDA HAYVANCILIK İTHALAT İHRACAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
TAYFA DAYANIKLI TÜKETİM MALZEMELERİ TEKSTİL İNŞAAT OTOMOTİV GIDA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

 

Bunları da Okuyabilirsiniz